Arts, antiques and interiors

Home
Nieuw
Snoepje
Kunst in winkel
Interieur
Diversen
Kunst
Meubels
Zoeken
Info
Links
Email

Website Button Maker by Vista-Buttons.com v5.7

 


Collectie 

Jean-Paul Vroom  1922-2006

Geen titel
Formaat: 130 x 150 cm
Olieverf op doek
Gesigneerd: RO Vroom '61

Prijsindicatie:

Johannes ( Jean) Paul Vroom werd op  22 januari 1922 in Den Haag geboren en overleed aldaar in april 2006.. Studeerde van 1938-39 schilderkunst aan de Koninklijke academie voor beeldende kunsten in Den Haag en was een leerling van Rein Draaier , Willem Schrofer, Paul Citroen en Sierk Schroder. Al  op zeer jonge leeftijd ( 16 jaar} ging hij voor het eerst naar Parijs waar hij vele gravures maakte. Van 1944 - 46 studeerde hij aan  de École Estienne in Parijs grafische technieken . Tot 1955 zou hij in Parijs verblijven om dan daarna naar Den Haag  en Nederland terug te keren verbleef van 1967 tot 1995 in Amsterdam .  Terug in Nederland verbond hij zich in 1968 aan de vrije Academie van George Lampe in Den haag als leraar. Mede onder invloed van Rein Draaier maakte hij vele grafische  landschap schilderijen en later in zijn theater periode portretten van bv Alexandra Radius.

Zijn oeuvre bestaat uit vele aspecten. Zo wekte hij onder meer als ontwerper  , cineast, theatervormgever, schilder, fotograaf, graficus, grafisch ontwerper, illustrator en  graveur.

Internationaal werd hij bekend met fotografie, film en ontwerpen voor balletvoorstellingen. Hij werkte nauw samen als decor- en kostuumontwerper van choreograaf Hans van Manen bij het Nederlands Dans Theater en Het Nationale Ballet.

Staat vermeld in de Jacobs en de Scheen.  Vertegenwoordigd onder meer in de volgende bedrijfscollecties:Kunstcollectie KPN, Den Haag, TNT Post Kunstcollectie, Den Haag.

 

Beschrijving van Jean-Paul Vroom bij de RKD

 Denneweg 10, Den Haag, 2514CG, Nederland. Tel.:+31(0)70 3467768   E-mail: info@neeltjetwiss.nl