Arts, antiques and interiors

Home
Nieuw
Snoepje
Kunst in winkel
Interieur
Diversen
Kunst
Meubels
Zoeken
Info
Links
Email

Website Button Maker by Vista-Buttons.com v5.7

 


Collectie

 Aart van den IJssel  1922 - 1983

   

Aart van den IJssel werd op 17 december 1922 in Den Haag geboren. Volgde zijn opleiding bij Rudy Rooijackers aan de Vrije Academie in Den Haag. Werkte als toonaangevend avant-gardistische beeldhouwer te Voorburg en als docent op de Vrije Academie. Behoorde in de vijftiger jaren bij de Voorburgse artistieke werkgroep De Nieuwe Ploeg. Was lid van Verve, de Posthoorngroep en Fugare. en staat als lid van de Nieuwe Haagse school. bekent. Werk ondermeer in het Gemeentemuseum in Den Haag en het Sweansteyn Museum in Voorburg. Aart was getrouwd met de kunstenares Ruth Salinger.
Aart van den IJssel is vooral bekend geworden door beeldhouwwerken van insecten, ruiters en gepantserde paarden, gemaakt in de jaren 60 en 70. Door heel Nederland zijn beelden van Van den IJssel in de openbare ruimte aan te treffen.
In 2004 vernoemd de Gemeente Voorburg-Leidschendam een driejaarlijkse kunstprijs van 5000 euro naar Aart van den IJssel omdat deze kunstenaar een grote staat van dienst heeft voor de ontwikkeling van de beeldende kunst vanaf 1950. Hij stond regionaal en nationaal bekend als vernieuwend en vooruitstrevend. Aart van den IJssel woonde en werkte vanaf 1954 in Voorburg.

Literatuur:

Uitgave van het Haags Pallet nummer 10

Aart van den IJssel beelden in Den Haag

 

Beschrijving van Aart van den IJssel bij de RKD

IJzer afval
53 cm hoog inclusief sokkel

Prijsindicatie:

Zeeman bestek
Koper
24 cm

Prijsindicatie:

"Droompaard"
1982
Koper
hoogte 50 cm 65 cm breed

Pilaar met koperen plaatje

Hoogte 95 cm, breedte 45 cm

Prijsindicatie:

 

De Peer

koper

Hoogte 14 cm

Sold

 Denneweg 10, Den Haag, 2514CG, Nederland. Tel.:+31(0)70 3467768   E-mail: info@neeltjetwiss.nl